Vasile Cîtea, deputat PSD Iași: „Poți minți câțiva oameni tot timpul și pe toată lumea din când în când, dar nu poți minți pe toată lumea tot timpul”

Un Guvern poate cădea în mod dramatic, sau în registrul comic. Dacă Guvernul respectiv încearcă să guvermeze și nu reușește mai nimic, este o dramă. Forțele politice democratice se mobilizează, atenționează și marchează momentul care seamană cu o împiedicare pe drum drept. Dacă respectivul cabinet face prea mulți pași (toți greșiți) aceleași forțe politice democratice se opun. Este necesar să se opună și o fac printr-o moțiune de cenzură.

Pentru că nu poți face orice, oricând, oricum. Abraham Lincoln spunea „Poți minți câțiva oameni tot timpul și pe toată lumea din când în când, dar nu poți minti pe toată lumea tot timpul”.

Orice om cu bun simț se întreabă de ce Guvernul țării lui se împrumută frenetic, de parcă ar avea datorii la cămătari. De ce guvernează prin ordonanțe de urgență? 31 de hotărâri de guvern și 25 de ordonanțe de urgență în cateva ore? Ce urgență prezintă recensamantul agricol, instituirea carantinei, transportul naval, privatizarea sistemului de sănătate, trotinetelele sau Anaf-ul?

Și, dacă timp de 3 luni lucrezi haotic, ce obții în afară de neîncrederea românilor și de, eventual, ironii, critici publice și, firește o moțiune de cenzură care trece cu un scor mare, mare de tot.

Noi, parlamentarii, am fost trimiși în Parlament, de cetățenii României. Fiecare dintre noi reprezintă zeci de mii de români care și-au pus speranțele în munca noastră de parlamentar. Noi suntem aleși de romani. Suntem forul legislativ suprem al acestei țări și nu putem admite ca un guvern (orice culoare politică ar avea) să ocolească Parlamentul, legiferând pe genunchi, pe repede înainte, fie că este zi, fie că este noapte.

Avem nevoie de oameni politici serioși, nu de tenori politici; de oameni cu pregătire temeinică, nu de consultanți telefonici ocazionali, de top modele ratate și de activiști vocali, bătători cu peturi în asfalt.

Românii vor seriozitate și responsabilitate. Noi, Partidul Social Democrat, le putem garanta.

Lasa un comentariu