Vasile Cîtea- Declarație referitoare la Ziua Europeană a Protecţiei Datelor

„Marţi, 28 ianuarie se celebrează Ziua Europeană a Protecţiei Datelor, de către toate statele membre ale Consiliului Europei. Evenimentul beneficiază de suportul Comisiei Europene pentru promovarea dreptului la viaţă privată şi la protecţia datelor personale.

Rolul Autorităţilor pentru protecţia datelor personale, ce activează în fiecare din statele membre ale Uniunii Europene, a devenit din ce în ce mai important pentru asigurarea respectării principiilor de prelucrare a acestor date, iar sărbătorirea anuală a Zilei Europene a Protecţiei Datelor Personale constituie un mijloc util de a le aduce în atenţia publicului.

Consiliul Europei atrage atenţia asupra faptului că problematica protecţiei datelor, care include şi aspectele transfrontaliere, sunt omniprezente în viaţa cetăţenilor, fie că este vorba despre relaţiile de muncă, relaţiile cu administraţia, domeniul sănătăţii, consumul de bunuri şi servicii, călătorii sau navigarea pe internet.

Destinatarii marcării Zilei europene a protecţiei datelor sunt cetăţenii, ideea fiind de a da o şansă fiecăruia să înţeleagă care sunt tipurile de date personale care sunt stocate şi procesate, precum şi de a cunoaşte drepturile indivizilor în raport cu posibilele abuzuri în acest domeniu. Ziua europeană a protecţiei datelor este în prezent aniversată la nivel global, nu doar de către statele din Europa.”

sursa: comunicat de presă remis de către Cabinet Parlamentar Vasile Cîtea

Lasa un comentariu