Vasile Cîtea: Dacă adulţii au prezentul, au copiii viitorul?

Un gând bun, cu mult drag, tuturor celor mici care au ziua lor speciala, de 1 Iunie!

Sunt exact 70 de ani de când România marchează 1 Iunie ca Zi Internaţională a Copilului. Ar trebui să o sărbătorim, dar nu este posibil pentru că Guvernul liberal nu oferă copiilor nici un prilej de bucurie. Nu oferă nici părinţilor vreun ajutor pentru creşterea copiilor.

Mărirea alocaţiilor? Laptopuri şi tablete? Cabinete medicale şi stomatologice în şcoli? Tabere şcolare? Biblioteci online?

Sub guvernarea liberală, copiii beneficiază de părinţi şomeri, obligaţi să achiziţioneze măşti, multe, foarte multe măşti pentru întreaga familie. Copii nu au voie să se joace în parcuri, nu au voie să facă sport, nici să înveţe să înoate în piscine. Au voie, însă, să mănânce „ sănătos” legume şi fructe din import pe care, eventual, le-au cules părinţii lor.

Au voie să se prezinte la testări, examene şi concursuri, echipaţi ca astronauţii. Dar, mai presus de orice, nu le este permisă febra. Noroc cu importurile masive de termo-scanere neomologate şi necalibrate, care nu îi lasă să aibă peste 35 de grade.Unde este grija faţă de generaţia de mâine?

În programul de guvernare al Cabinetului Orban, în nici un caz. Ce văd şi ce învaţă ei de la adulţi? Interdicţia, nedreptatea, abuzul? Daca P.N.L. mai insistă mult la Palatul Victoria, pe copiii noştri îi aşteaptă un viitor strălucit: sparanghelişti şi capşuniste în lumea largă.La mulţi ani, dragi copii!

Lasa un comentariu