Vasile Cîtea: Coaliţia de guvernare PNL -USR PLUS-UDMR- un nou atac la statul de drept !

Curtea Constituţională a României, sesizată în mod legal de Partidul Social Democrat, a avut pe ordinea de zi a ultimei sale şedinţe şi sesizarea cu privire la votul Parlamentului României din data de 16 iunie, anume de revocare a Avocatului Poporului.

Ceea ce era clar pentru Comisia de la Veneţia, care a şi cerut lămuriri în acest sens, a devenit clar şi pentru Curtea Constituţională a României. Asistăm la un nou atac la statul de drept, un atac premeditat care a avut ca scop subordonarea tuturor instituţiilor statului român care se pot opune politicii dictatoriale ale actualei coaliţii de guvernare.

Ceea ce este mai grav este că revocarea Avocatului Poporului s-a făcut cu încălcarea art. 1 alineatul 5 din Constituţie, adică cu încălcarea principiului legalităţii.

Aşadar, deşi toată lumea se limitează la a anunţa faptul că decizia Parlamentului României a fost neconstituţională, traducerea corectă a recentei hotărâri a Curţii nu poate fi făcută decât în registrul în care actuala coaliţie de guvernare a săvârşit o ilegalitate, una din numeroasele ilegalităţi săvârşite în acest an.

Lipsa argumentelor cu care a fost făcută decizia de revocare, lipsă constatată de Curtea Consituţională, ne conduce spre concluzia că PNL, USR PLUS şi UDMR trăiesc într-o lume paralelă, o lume a lor în care principiul legalităţii nu mai are recunoaştere, o lume în care deciziile politice sau administrative se iau, exclusiv, în funcţie de interesul personal al vreunui demnitar de la putere sau în funcţie de linia trasată, cu atâta precizie, de la unul din cele două “Palate”, Cotroceni sau Victoria.

Constatarea încălcării principiului legalităţii ar reclama, într-un stat civilizat, demisia tuturor celor care s-au făcut vinovaţi de această încălcare. Însă, în România, într-un total dispreţ faţă de instituţiile ţării şi faţă de popor, domnul Ludovic Orban, preocupat mai mult de campania sa electorală din cadrul PNL decât de respectarea principiilor constituţionale, a afirmat faptul că decizia Curţii va fi respectată :

“ deşi CCR a dat atâtea decizii care nu au treabă cu Constituţia “Trecând peste modalitatea de exprimare care trădează carenţe mari în pregătirea de bază a domniei sale, observăm, cu stupoare, că preşedintele Camerei Deputaţilor lansează şi un atac furibund la adresa Curţii Constituţionale a României, singurul motiv fiind acela că deciziile Curţii nu servesc intereselor meschine ale PNL şi ale camarilei protejate de la Palatul Victoria.

Din păcate, România trăieşte un nou episod ruşinos din cauza unor indivizi care se plimbă ca melcii pe autostrada bunului simţ.

Lasa un comentariu