Vasile Cîtea: Barele de cupru

Guvernul Orban II se gândește la scheme. Este declarația prim ministrului făcută luni, în plenul Parlamentului. Este exact ceea ce susținem și noi, social –democrații.

 • scheme de epurare politică a aparatului administrativ, adică de înlocuire a tot ceea ce mișcă cu peneliști contribuabili sau merituoși;
 • scheme de achiziții publice directe, fără licitație, în favoarea firmelor arondate P.N.L.
 • scheme de echilibrare a balanței comerciale prin vânzarea de bușteni, cereale și forța de muncă.
  Un guvern minoritar, monocolor este o struțo-camilă. Nu poate rezista prea mult, mai ales dacă este instalat în momente dificile. Ce face cabinetul care, spre nefericirea lui și a noastră este astăzi la putere? În principiu nu face nimic. Se bâlbâie, uită astăzi ceea ce dorea ieri, nu ține minte ce își propune pentru maine, face declarații pe care le contrazice imediat.
  Ce program de guvernare are Cabinetul Orban II? Anticipate, Amenzi, Autoritarism, Amatorism, Abuzuri. Iată cei 5 A ai Guvernului Orban.
  Și s-a mai blocat în ceva prim ministrul, în barele de cupru. Nu bunăstarea populației, nu repornirea ecnomiei, nu starea deplorabilă a sistemului de sănătate, a educației, nu grija față de tineret, de sportivi, de investitorii români, de medici, de pensionari. Barele de cupru menționate cu tristețe de domnul Ludovic Orban în Parlament sunt problema – cheie a peneliștilor. Putea să fie preocuparea față de criptograme, de anticariate sau de televizoare. Liberalii sunt mortificați de barele de cupru.
  De ce nu ne mai surprinde?

Deputat Cîtea Vasile, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și vicepreședinte în Comisia pentru tehnologia informației

Lasa un comentariu