Vasile Cîtea: „Asistăm neputincioși la suferințe umane, la pacienți tratați în unități sanitar mobile insalubre, la oameni asfixiați de guri de oxigen și la demisii neargumentate”

În România se moare cu măști de oxigen pe față, în România se moare pe paturi de spital, sub supravegherea medicilor, în România moartea vine dintr-o proastă gestionare guvernamentală, în România halatele albe ale medicilor se pătează cu sângele incompetent al Miniștrilor care conduc țara cu termene de valabilitate.

Asistăm neputincioși la suferințe umane, la pacienți tratați în unități sanitar mobile insalubre, la medici acuzați de malpraxis, deși fac tot ce le stă în puțință, la oameni asfixiați de guri de oxigen și la demisii neargumentate…sau poate jocuri meschine, echivalentele loteriei de vieți.

În fiecare județ din România, cadrele medicale se plâng de absența paturilor ATI, paturile ATI COVID rămân doar cu numele. Auzim și vedem că pacienții care ajung la urgențe fie aduși cu Ambulanța, fie pe picioarele lor ajung să fie tratați în Unitatea de Primiri Urgențe.

Am asistat și la proteste dezlănțuite în care protestatarii au sărit chiar la personalul medical numindu-i „criminali”.
Asistăm la un spectacol grotesc regizat de un guvern habarnist. Scenariștii care scriu scenariile nu sunt aceeași și nu există o continuitate. Interimatul ajunge să fie considerat o meserie. Demitem miniștri și amplificăm nestarea populației. Oamenii se tem sa ceară, să ajungă la medic sau să se documenteze de banale răceli.

Măștile de protecție nu doar ne protejează de virus, ci ne constrâng să ne punem lacătul pe gură. În fiecare lună din ultimul an ieșea la suprafață o neregulă din sistemul de sănătate dar și o numire politică. Nepotismul liberal ajunge sa fie confundat cu o rudenie de gradul I.

Incendii, bani irosiți, orgolii distrugătoare de vieți și familii îndurerate. Asta scrie în subsolul oricarui om care își scrie propria poveste.

„Doamne, vino Doamne,
Să vezi ce-a mai rămas din oameni.
De ce nu încetaţi
Acest cumplit război?
De ce vă gandiţi
Numai la voi?”

Valeriu Sterian – Vino, Doamne!

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu