Vasile Cîtea: A tunat și i-a adunat

„Cine împarte, parte își face” și „a luat partea leului” sunt 2 zicale românești care nu își pierd aciditatea și se potrivesc perfect situației actuale. 

Guvernul a mai executat o rectificare bugetară și județului Iași i-au fost alocate 45,6 milioane de lei. 

Problema este simplă și aiuritoare. Unor comune cu primari PNL li s-au dat mai mulți bani decât unor orașe cu conducere PSD, chiar dacă localitățile rurale au chiar și de 10 ori mai puțini locuitori. Deducem că alegătorii care au optat spre stânga trebuie pedepsiți. Ori le fuge primarul la PNL și atunci vor fi considerați cetățeni onorabili și li se va suplimenta bugetul ori rămân cu conducerea PSD și trec la coada clasamentului civic. Nu degeaba și-a pus deoparte Prim ministrul 2 miliarde! 

Acesta ar fi aspectul simplu. Cel aiuritor se referă la jecmăneala nerușinată a banului public. Care sunt principiile și justificările care au stat la baza acestui partaj? Nu se spune, însă se ghicește lesne.

Cu aere ipocrite, toți peneliștii comunică enormități despre marea lor sete în justiție socială. Toate mironisițele se zbat pe lângă microfoane țiuind acut despre îndemânarea cu care PNL administrează țara. 

Despre cetățeni, nimic. Ei trebuie să se mulțumească să fie contemporanii unor genii galbene care ignoră și disprețuiesc celelalte culori ale spectrului. Mai există și albastru, iar situația României exact așa este: albastră. În arsenalul înțelepciunii populare mai sunt și alte ziceri, de exemplu: „a tunat și i-a adunat”.

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu