Vaccinul rusesc Sputnik V va fi folosit de Austria, numai după aprobarea EMA

Austria va folosi vaccinul rusesc Sputnik V numai după aprobarea sa de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), a declarat luni cancelarul Sebastian Kurz, pe fondul creşterii nemulţumirii publice în legătură cu ritmul vaccinării anti-COVID-19, relatează Reuters.

Guvernul austriac negociază cu Moscova achiziţionarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, a cărui utilizare nu a fost încă aprobată de autorităţile competente ale Uniunii Europene.

„Sperăm că (Sputnik V) va fi aprobat rapid de EMA în condiţiile în care orice vaccin în plus ne ajută să salvăm vieţi”, a spus cancelarul într-un comunicat, adăugând că partidul său conservator şi partenerul său de coaliţie, au acceptat să facă comanda pentru vaccinurile ruseşti. Un purtător de cuvânt al premierului Kurz a confirmat că vaccinul va fi utilizat numai după aprobarea EMA.

Eficacitatea vaccinului Sputnik V, administrat în două doze, a fost iniţial privită cu scepticism de unii oameni de ştiinţă occidentali după ce Rusia a aprobat serul în august anul trecut fără să aştepte rezultatele studiilor clinice complete. Cu toate acestea, vaccinul rusesc Sputnik V a prezentat o eficienţă de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19. Doar alte două ţări UE, Ungaria şi Slovacia, au comandat Sputnik V şi numai Ungaria l-a folosit.

Sursa : agerpres.ro

Lasa un comentariu