Unul dintre scepticii Europei avertizează că se simte deja al doilea val de coronavirus

  • Boris Johnson avertizează că în Europa se văd semnele unui al doilea val de coronavirus, relatează mediafax.ro
  • Anunţul premierului vine după ce Marea Britanie a decis să bage în carantină persoane care sosesc din mai multe ţări, printre care şi Spania
  • O măsură pe care autorităţile din Spania nu o consideră corectă

Dacă la început nu părea convins de pericolul pe care îl aduce COVID-19, acum Boris Johnson avertizează că în Europa se simt semnele unui al doilea val. Şi pentru a nu-şi expune poporul, premierul a venit cu măsuri. Printre primele anunţate – carantina pentru toţi cei care sosesc din Spania. Ţară profund afectată de coronavirus. 

„Ceea ce trebuie să facem este să luăm măsuri rapide şi decisive, unde considerăm că riscurile încep să crească din nou. Şi să fim absolut clari cu se întâmplă în Europa. Mă tem că se văd în unele locuri semnele unui al doilea val al pandemiei.”, a afirmat Boris Johnson.

De cealaltă parte, premierul Spaniei îşi doreşte ca autorităţile britanice să reconsidere măsura, pe care nu o consideră potrivită.

„În acest moment vorbim cu autorităţile britanice pentru a încerca să-i convingem să reconsidere o măsură care, în opinia noastră, nu este potrivită, în special dacă ne menţinem la datele epidemiologice ale teritoriului spaniol şi în special la anumite destinaţii turistice ale ţării.”, a menţionat Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Lasa un comentariu