Universitatea „Cuza” a aprobat revenirea la cursuri faţă în faţă

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a luat decizia ca, din toamnă, să se revină la activitatea faţă în faţă la toate cele 15 facultăţi, conform unei decizii a Consiliului de Administraţie, care a fost validată de Senatul UAIC.

Dar există două note majore de remarcat: 25% dintre cursurile de la toate facultăţile se vor defăşura online, iar dacă situaţia epidemiologică o va impune, procentul poate creşte până la 100%, scrie ziaruldeiasi.ro.

Prof.dr. Tudorel Toader spune că a luat decizia în urma Consiliului Naţional al Rectorilor, care a avut loc la Cluj-Napoca, şi unde s-a vorbit aproape în unanimitate despre reluarea activităţii în regim de faţă-în-faţă.

„Am venit la Iaşi, le-am spus colegilor că am propunerea, pornind de la discuţiile de acolo, să începe faţă în faţă activitatea, să deschidem pe 27 septembrie anul universitar, dar să rămânem, ca soldatul, pregătiţi cu arma la şold. Dacă situaţia o impune, ne mutăm iarăşi în online, fiindcă avem toate platformele actualizate şi testate”, a declarat rectorul UAIC. Conform acestuia, doar cursurile vor fi făcute în regim de 25% online, restul activităţii didactice se va desfăşura faţă în faţă, câtă vreme situaţia pandemică o va permite. „Noi vom urmări şi respecta toate reglementările legale, dar ăsta este scenariul pentru care ne-am pregătit”, a completat prof.dr. Tudorel Toader.

Lasa un comentariu