Un specialist pediatru român, stabilit în Israel, Doctor Honoris Causa al UMF Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a decernat ieri, titlul onorific Doctor Honoris Causa lui dr. Herman Berkovits, medic specialist pediatru din Ierusalim.

Conducerea universităţii şi-a motivat decizia spunând că distincţia a fost oferită „în semn de profundă recunoştinţă şi înaltă apreciere atât pentru valorea activităţii sale profesionale, cât şi pentru promovarea relaţiilor bilaterale dintre statul israelian şi cel român“, scrie ziaruldeiasi.ro. 

Evenimentul a avut loc în Sala Senatului, de la ora 17.30, alegerea dr. Herman Berkovits fiind argumentată şi în urma faptului că este o personalitate în domeniul medical care se bucură de prestigiu atât în Israel, cât şi în comunitatea internaţională. Acesta s-a născut, de fapt, în România, în 1947, la Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş, şi a făcut studiile universitare de medicină la Cluj-Napoca.

„După ce profesat timp de patru ani ca medic în două sate din Maramureş şi unul din Suceava, a emigrat în Israel, pentru a fi alături de familie. În perioada 1981-1985 a fost medic pediatru la Spitalul Bikur Holim din Ierusalim, ulterior înfiinţându-şi propria clinică de medicină generală şi pediatrie. În 2009, a fost desemnat medicul personal al premierului Benjamin Netanyahu“, au punctat reprezentanţii UMF.

Acesta a avut o contribuţie deosebită cu ocazia evenimentelor din Clubul Colectiv, prin achiziţia de medicamente de regenerare tisulară în valoare de 150.000 euro şi prin ajutorul acordat la tratarea victimelor incendiului de către doi medici specialişti ai clinicii particulare pe care o conduce.

„Pentru calităţile sale profesionale excepţionale şi pentru că a fost un ambasador excelent al şcolii medicale româneşti, Domnia sa a fost recompensat cu numeroase titluri şi distincţii. Preşedintele României, dl. Klaus Werner Iohannis l-a numit Consul Onorific al României în Israel şi i-a decernat Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler“, au mai precizat reprezentanţii UMF Iaşi.

Lasa un comentariu