Iași: Un șofer beat și fără permis, somat cu arma, a lovit o mașină de Poliție în timp ce era urmărit

Un bărbat de 52 de ani, băut și cu permisul anulat, s-a șicanat în trafic, marți, cu un alt șofer. Atrăgând atenția polițiștilor, care au plecat în urmărirea sa. Individul nu a oprit și a ignorat și momentul în care un polițist local a scos arma pe geamul mașinii, el lovind, în goana sa, și autospeciala de Poliție, relatează Mediafax.

Un bărbat de 52 de ani le-a atras atenția polițiștilor pentru că se certa cu șoferul unei dube, pe un bulevard din Iași, iar mașina sa era parcată prost.

Când polițiștii l-au rugat să își mute mașina, acesta s-a urcat la volan și a plecat în trombă.

Deși au încercat să îl oprească cu semnale acustice și luminoase și l-au urmărit în trafic, bărbatul a refuzat să oprească.

Până la urmă, s-a oprit într-o mașină de poliție.

Evenimentul rutier

„În jurul orei 15.50, bărbatul de 52 de ani din Iași, în timp ce conducea un autoturism pe strada Neptun, la intersecție cu strada Dimineții, ar fi provocat un eveniment rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție. În urma impactului nu au rezultat victime omenești, iar rezultatul testării cu aparatul a fost peste valoarea legală. A fost condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”. A declarat Beatrice Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Potrivit unor surse, la urmărire a participat și un echipaj de la Poliția Locală Iași, care era în apropiere, iar un polițist local ar fi scos arma pe geam ca să îl someze, cu câteva clipe înainte de accident.

„Dacă trăgeai, trăgeai, asta e treaba”, a spus bărbatul când a fost întrebat de polițist de ce nu a oprit când a văzut că a scos arma.

Bărbatul avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar permisul îi era anulat tot pentru că a condus după ce a băut.

Lasa un comentariu