Un poliţist aflat în timpul liber a identificat în trafic o maşină furată

Un agent de la Postul de Poliţie al comunei Miroslava, care se afla în timpul liber, a identificat şi a urmărit în trafic un şofer care conducea o maşină furată, a informat IPJ Iaşi.

Agentul principal din cadrul Postului de Poliţie Miroslava, Ionuţ Puşcaşu, a declarat, marţi, că tocmai ieşise din tură când a observat o maşină despre care ştia că este furată, scrie agerpres.ro.

‘Aflându-mă în timpul liber, după terminarea programului de lucru, eram cu soţia în maşina personală prin Iaşi. Pe sensul opus am observat bărbat la volanul unui autoturism despre care ştiam că în urmă cu puţin timp a fost furat din municipiul Iaşi. În aceste împrejurări, am întors maşina în care mă aflam şi am plecat în urmărirea autovehiculului furat.

Concomitent am înştiinţat telefonic pe cei din Dispeceratul Poliţiei Municipiului Iaşi, am ţinut legătura cu ei pe timpul urmăririi pentru a le comunica traseul maşinii furate. Ca urmare a activităţii desfăşurate de mine, conducătorul maşinii furate a fost identificat şi reţinut de lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Urbană Iaşi‘, a declarat ajutorul şefului Postului de Poliţie al comunei Miroslava.

În tot acest timp poliţistul s-a aflat în maşină cu soţia sa.

‘În primă fază soţia s-a precipitat însă am calmat-o şi i-am cerut să aibă încredere în mine, să nu se alarmeze, lucru pe care l-a şi făcut. În timpul urmăririi m-a determinat să îmi păstrez şi eu calmul, pentru a fi cât mai explicit în explicaţiile pe care le-am dat colegilor de la dispecerat‘, a precizat Ionuţ Puşcaşu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Anca Vîjiac, a declarat că un echipaj de poliţie aflat în apropiere s-a deplasat imediat la locul indicat. Poliţiştii au identificat autoturismul şi conducătorul auto, în persoana unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Voineşti.

‘De precizat este faptul că bărbatul ar fi găsit autoturismul neasigurat şi cu cheia în contact, în faţa locuinţei proprietarului. În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul, cercetat pentru furt, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iaşi, urmând să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi‘, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Lasa un comentariu