Un nou fond de pensii în România. Ministrul Muncii face revoluție

Raluca Turcan vine cu noi precizări privind lansarea unor noi fonduri de pensii. Mai exact, Ministrul Muncii lansează ideea înfiinţării unor fonduri de pensii pe familii ocupaţionale, lucru care se întâmplă deja în anumite țări din lume.

Totodată, Ministrul a menționat că pentru un astfel de sistem va fi nevoie de timp, deoarece ,,dacă optezi pentru un sistem al unei familii ocupaţionale lucrurile nu se realizează de pe o zi pe alta, sau peste noapte, el se aşază în timp”.

Raluca Turcan a abordat și subiectul pensiilor speciale. Potrivit acesteia, nu se poate renunţa la pensiile de serviciu ale magistraților, însă este susținută ferm ideea potrivit căreia, pensia nu poate să depăşească valoarea salariului.

Ministrul Muncii a mai vorbit şi despre principiile care ar urma să stea la baza acordării pensiilor de serviciu ale magistraţilor. Ea a amintit de faptul că, supraimpozitarea pensiilor speciale a fost neconstituțională, drept urmare, este nevoie de o modificare legislativă care să devină realitate, fără a mima echitatea din sistemul de pensii.

Lasa un comentariu