Un mort şi un copil proiectat prin parbriz după o tamponare la Cozmeşti

O familie s-a întâlnit cu moartea pe şosea la Cozmeşti. Copilul a fost proiectat prin parbriz fiind dus cu elicopterul la Spitalul „Sf. Maria“. Tatăl său a murit pe loc, iar mama e grav rănită.

Duminică a avut loc un accident mortal după ciocnirea dintre două autoturisme pe DJ 208 în localitatea Cozmeşti: unul marca Ford Focus şi altul Rover 75. În urma accidentului, trei persoane au fost încarcerate şi un copil proiectat prin parbrizul maşinii. Autoturismele au fost avariate complet, una dintre ele (Fordul), răsturnându-se pe câmp, scrie ziaruldeiasi.ro.

Primul autoturism se deplasa dinspre Mogoşeşti-Siret spre Paşcani, iar al doilea spre Roman. Din primele informaţii, se pare că şoferul din Rover a încercat să depăşească un Volkswagen Touran, lovind frontal Fordul.

În urma impactului devastator, şoferul Fordului (aproximativ 50 de ani) a murit pe loc, soţia a fost grav rănită, iar copilul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, întrucât a suferit un traumatism cranio-cerebral sever. Femeia descarcerată a fost condusă în stare de inconştienţă, de un echipaj de la ambulanţă, la Spitalul Municipal Paşcani.

Şoferul Roverului, în vârstă de 26 de ani, a fost transportat la Spitalul din Paşcani, deoarece a suferit un traumatism la coloana cervicală şi o plagă la genunchiul stâng.

Apelul la 112 a fost făcut de către pasagerul din Rover care nu a fost examinat de medici la momentul producerii accidentului, acesta prezentându-se de unul singur la spital.

„Eu eram la oi şi deodată am auzit o bubuitură puternică. Am ieşit repede să văd care e treaba şi am văzut maşinile făcute bucăţi. Probabil că aveau viteză mare, pentru că s-a auzit tare când s-au tamponat“, precizează un cioban din zonă.

„La data de 4 aprilie, s-a produs un accident rutier în localitatea Cozmeşti, între două autoturisme, soldat cu trei victime încarcerate şi un copil care a fost proiectat în afara părţii carosabile. Dintre victimele încarcerate, una era decedată. Cea de-a doua victimă era inconştientă prezentând semne vitale, fiind predată unui ehipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), iar cea de-a treia victimă, şoferul Roverului, cu observaţie fractură de membru inferior, a fost preluată de către un echipaj de prim-ajutor SMURD. Copilul a fost preluat de un Echipaj de Salvare Aeriană (ESA) şi transportat la Spitalul «Sf. Maria», iar femeia a fost dusă de un echipaj SAJ la Spitalul Paşcani. Persoana decedată este un bărbat de aproximativ 50 de ani“, a declarat dr. prof. Diana Cimpoeşu, şefa SMURD Iaşi.

Lasa un comentariu