Un maraton de vaccinare pentru adolescenți va fi organizat la Iași de 1 iunie

Un maraton de vaccinare pentru adolescenți va fi organizat la Iași, în intervalul 31 mai, ora 20.00 – 1 iunie, ora 08.00. Tinerii care au împlinit 16 ani și doresc să se vaccineze se pot prezenta în centrele de la Cinema Victoria-Sala Unirii, la Casa de Cultura a Studenților și la centrul drive –thru din parcarea Palatului Culturii.

Singurul vaccin autorizat pentru această grupă de vârstă este Pfizer. Tinerii sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de un aparținător – tutorele legal, părinte sau bunic.

maraton de vaccinare pentru adolescenți
Maraton de vaccinare pentru adolescenți

De asemenea, adolescenții se pot vaccina zilnic la toate centrele de vaccinare din judet unde există Pfizer, fără programare, în intervalul orar 8-20.

,,Ziua Porţilor Deschise” în toate subunitățile de pompieri ieșene.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi organizează marți, 1 iunie, între orele 09.00-16.00, ,,Ziua Porţilor Deschise”.

Copiii, împreună cu părinții sunt aşteptaţi la sediul inspectoratului, cât și la sediile tuturor subunităților (Detașamentul 2 de Pompieri Iași, Secția de Pompieri Pașcani și Secția de Pompieri Târgu Frumos). Aceștia vor avea posibilitatea să asiste la prezentarea autospecialelor de intervenţie.

Copiii vor afla mai multe lucruri despre intervențiile salvatorilor ieşeni, vor participa la sesiuni de informare preventivă și vor învăța cum să se protejeze în caz de incendiu sau cutremur.

Totodată, ei vor putea „să testeze” câteva dintre echipamentele tehnice din dotarea autospecialelor de stins incendii.

VIDEO. Pisică cocoțată pe acoperișul unui bloc din Iași, salvată de pompieri.

O pisică s-a cocoțat pe acoperișul unui bloc din Păcurari sâmbătă la amiază și nu a mai putut coborî. Stăpânii eu nu au putut singuri să o salveze, așa că au apelat la pompieri. Aceștia au răspuns prompt la apel.

leave a reply