Un “loverboy”, fiul unei angajate la Tribunal, reţinut aseară de DIICOT

Metoda “loverboy” în prostituţie: proxenetul face victima minoră să se îndrăgostească de el, apoi o exploatează promiţându-i un viitor frumos împreună cu banii astfel câştigaţi.

Un aşa-numit loverboy, fiul unei grefiere de la Tribunalul Iaşi, a fost reţinut aseară pentru proxenetism după o serie de descinderi ale poliţiştilor de la Criminalitate Organizată Iaşi. Andrei Maticiuc, a fost reţinut de către poliţişti şi procurori după ce a recrutat prin metoda loverboy mai multe minore, pe care le punea să se prostitueze prin hoteluri din Iaşi.

Ultima tânără avea 17 ani şi a adus venituri mari în buzunarele acuzatului, spun anchetatorii. Oamenii legii au aflat că acesta a avut în ultimii ani patru minore pe care le folosea în activităţi de prostituţie, scrie ziaruldeiasi.ro.

Andrei Maticiuc a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul Poliţiei Iaşi. 

“La data de 16 martie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat un număr de şase percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au recrutat, prin metoda “loverboy” (le făceau pe fetele victime să se îndrăgostească de ei, n.r.) mai multe victime minore, pe care le-au cazat în diverse locaţii închiriate în regim hotelier, de pe raza municipiului Iaşi, şi le-au exploatat sexual, obţinând astfel venituri substanţiale de pe urma acestora. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de şapte persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Lasa un comentariu