Un lockdown sever a intrat în vigoare în toată Germania

Începând de ieri, în Germania a fost sistată pe scară largă activitatea socială, guvernul temându-se să nu scape de sub control epidemia de COVID-19 ce cunoaşte o recrudescenţă în ultimele săptămâni.

Medicii din unele regiuni ale ţării, oferită până acum nu demult drept model de succes în combaterea epidemiei de COVID-19, avertizează că spitalele devin tot mai pline şi că impunerea carantinei era inevitabilă.

Însoţit de apeluri la disciplină, un lockdown sever a intrat în vigoare în toată Germania.

Începând de ieri, cele mai multe magazine au fost închise, la fel şi şcolile, în timp ce grădiniţele asigură îngrijirea copiilor doar în cazuri de urgenţă, scrie rador.ro.

Noile restricţii anunţate duminică de şefa Guvernului federal, Angela Merkel, şi premierii landurilor germane rămân iniţial în vigoare până la 10 ianuarie, urmând ca pe 5 ianuarie cancelarul federal şi landurile să hotărască dacă riguroasele reguli vor fi prelungite.

Premierul landului Renania de Nord – Westfalia, creştin-democratul Armin Laschet, a subliniat că lockdown-ul dur va rămâne activ „câtă vreme este necesar”, adică până când incidenţa infecţiilor va scădea în mod semnificativ.

Domnul Laschet a subliniat că scopul primordial este prevenirea unei urgenţe sanitare naţionale.

În unele părţi ale ţării, mai ales în Saxonia, spitalele încep să devină neîncăpătoare pentru pacienţii cu COVID-19 – relatează presa locală – şi se vorbeşte deja despre instituirea triajului medical, ce presupune că medicii hotărăsc cine beneficiază de un loc la ATI şi cine nu.

Astăzi, agenţiile sanitare germane au raportat un număr record de decese asociate cu COVID-19 – 952 de persoane, precum şi circa 28.000 de noi infecţii. 

Lasa un comentariu