Un ieșean a fost condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei sale soții și să-i plătească daune morale. Ce a făcut bărbatul

Un bărbat din Iași a fost condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei sale soții și să-i plătească daune morale de 1.000 de euro după ce a denigrat-o pe rețelele sociale.

Un bărbat a fost condamnat de Tribunalul Iași să-i ceară scuze public fostei sale soții pe contul său de Facebook și să-i plătească acesteia daune morale de 1.000 de euro, după ce a trimis mesaje cu fotografii și videoclipuri indecente de pe conturile sale de socializare, în încercarea de a o denigra, scrie Ziarul de Iași.

Cei doi se aflau în proces de divorț în anul 2018, când femeia a fost anunțată de operatorul de telefonie mobilă că numărul de telefon pe care îl folosea a fost trecut de pe cartelă prepay pe abonament de către soţul său. După acest transfer, ea nu a mai avut acces la numărul de telefon.

Ieşeanca s-a plâns instanţei că, după transferul numărului, soțul a intrat pe conturile ei de Facebook şi Whatsapp, verificându-i corespondenţa şi trimiţând mesaje, fotografii şi filme indecente în numele ei, cu intenţia de a o denigra şi de a o prezenta ca pe o femeie de moravuri uşoare.

A aflat de la rude și prieteni de postările indecente făcute în numele ei

A aflat toate acestea de la rudele și prietenii ei, care au căutat-o pentru a o întreba de ce postează astfel de lucruri. Femeia a cerut instanţei obligarea fostului soţ să înceteze încălcarea drepturilor sale la onoare, demnitate, imagine şi viaţă privată, ca şi la plata a 100.000 euro ca daune morale şi 1 euro daune materiale.

Bărbatul a negat în instanță comiterea faptelor de care îl acuza fosta soţie, recunoscând doar trecerea numărului de telefon de pe cartelă pe abonament.

Contul de Facebook era un cont comun, la acesta având acces şi fosta soţie. Expertiza dispusă de instanţă nu a putut stabili cu certitudine că fostul soţ a fost cel care a trimis mesajele denigratoare, întrucât datele referitoare la locul de unde sunt trimise acestea sunt stocate doar timp de şase luni.

Judecătorii au respins cererea de a i se plăti daune materiale de 1 euro

Din declaraţiile martorilor, judecătorii au ajuns totuşi la concluzia că faptele prezentate de femeie sunt exacte, singura persoană care ar fi avut interesul şi posibilitatea de a-i folosi numărul de telefon fiind fostul său soţ.

Ca urmare, bărbatul a fost condamnat să-şi ceară scuze publice pe contul său de Facebook, dar şi să-i achite fostei soţii 1.000 de euro ca daune morale. Cererea femeii de a i se plăti şi 1 euro ca daune materiale a fost respinsă, întrucât femeia nu a putut demonstra suferirea unei pagube concrete.

Ambele părţi au atacat sentinţa, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel Iași.

Lasa un comentariu