Un bărbat din Iași a avut de plată 3.100 de lei pentru că a udat gazonul cu 273 de metri cubi de apă

Apelurile repetate ale oficialilor ApaVital referitoare la consumul raţional de apă, mai ales pe timp de secetă, au fost ignorate de unii consumatori. Este cazul unui ieşean din satul Chichirea (comuna Tomeşti), care s-a trezit că are de achitat peste 3.100 de lei pentru apa consumată.

Fiind vorba de o sumă importantă, ieşeanul a cerut să fie scutit de plata canalizării motivând că a folosit apa pentru udatul gazonului.

În luna martie m-am conectat la rețeaua de apă și canal, la ApaVital. Am terminat construcția casei în luna mai, urmând ca în spațiul rămas liber în fața casei și în livadă, să semăn iarbă, pentru întreținere mai ușoară. Citirea actuală a contorului este 273,6 metri cubi, apă folosită doar pentru udat gazonul (în jur de 950 mp).

Din cauza căldurilor excesive din ultimul timp și a lipsei apei, udarea se face acum doar o dată pe săptămână, dimineața, la ora 5.00, cu cantitate minimă de apă. În aceste condiții, dacă se poate, vă rog să-mi aprobați scutirea de plată a canalizării, pentru cei 273,6 metri cubi”, se arată în cererea acestuia către ApaVital.

Lasa un comentariu