Un bărbat din Botoșani a falsificat bancnote de 500 de Euro ca să își cumpere bovine

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani după ce a falsificat mai multe bancnote de 500 de euro, iar pe unele dintre acestea le-a folosit pentru a cumpăra bovine.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, poliţiştii au făcut cercetări într-un dosar privind infracţiunile de punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune.

Astfel, la data de 29 decembrie 2020 poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani cu sprijinul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefăneşti au organizat un flagrant, prilej cu care, în autoturismul unui bărbat 61 de ani din comuna Dobârceni, au fost identificate 25 de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro, scrie News.ro.

“În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în luna decembrie 2020, bărbatul de 61 de ani, în urma achiziţionării unor bovine a plătit pentru acestea cu douăzeci şi patru de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro”, se arată în comunicatul IPJ Botoşani.

De asemenea, în cursul zilei 29 decembrie, poliţiştii specializaţi în criminalitate organizată au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Botoşani şi a comunei Dobârceni.

Sursa: Știrile Protv și News.ro

Lasa un comentariu