UMF Iași, decorată cu „Ordinul Meritul pentru Învăţământ“ în grad de Mare Ofiţer

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a fost decorată cu „Ordinul Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer”.

Distincţia conferită de preşedintele Klaus Iohannis a fost înmânată rectorului UMF Iaşi, Viorel Scripcariu, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a subliniat, cu acest prilej, că educaţia este una dintre priorităţile sale în calitate de preşedinte al ţării.

La rândul său, rectorul Viorel Scripcariu a precizat că distincţia compltează un an bogat în premii şi prezenţe în clasamente de prestigiu academic, scrie radioiasi.ro.

În cadrul aceleiași festivității au fost premiate și decorate mai multe personalități ale României, dar și alte două universități: Universitatea de Vest din Timișoara a primit ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Ofițer, iar Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de cavaler.

Ordinul Meritul pentru Învățământ este o decorație care se poate acorda cetățenilor români sau străini, personal didactic, de cercetare științifică și alte categorii de personal, care au merite deosebite în dezvoltarea învățământului de diferite tipuri, niveluri și forme de organizare și în cercetarea științifică sau au contribuit la strângerea legăturilor dintre instituțiile de învățământ din străinătate și cele din România. Instituțiile și unitățile de învățământ de prestigiu din țară sau din străinătate, care au o vechime de cel puțin 50 de ani, pot fi decorate, în mod excepțional, cu Ordinul Meritul pentru Învățământ. Ordinul Meritul pentru Învățământ cuprinde 4 grade. Ierarhia în ordine descrescătoare este următoarea: Mare Ofițer, Comandor, Ofițer și Cavaler.

Lasa un comentariu