ULTIMA ORĂ: Partida România – Norvegia a fost anulată!

UEFA ne-a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”.

Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA, relatează frf.ro

UPDATE 19:35 » Delegația Norvegiei nu a plecat nici până acum de la Oslo. Charterul cu care nordicii trebuiau să plece a decolat deja spre Germania, fără membrii echipei lui Lars Lagerbäck. Actualmente, meciul este sub semnul întrebării. În mod normal, norvegienii ar fi pierdut meciul la „masa verde” dacă nu ajungeau în România cu 24 de ore înainte de meci, însă, fiind vorba de un caz excepțional, ei vor primi permisiunea de a ajunge în Capitală chiar și în ziua meciului. 

Dacă n-o vor face nici mâine, atunci e clar că partida se va decide la „masa verde”. Există și posibilitatea – mică, ce-i drept – ca partida să fie mutată luni, însă de aici ar rezulta mai multe probleme. Luni, delegația României ar trebui să plece în Irlanda de Nord și e greu de crezut că FRF ar fi de acord cu reprogramarea zborului. În plus, întreg programul „tricolorilor” ar fi dat peste cap.

UPDATE 19:02 » Federația Română de Fotbal a anunțat în urmă cu scurt timp că nu are deocamdată informații suplimentare despre situația norvegienilor: „Nu avem încă vești despre vreo modificare privind situația delegației norvegiene, e încă la hotel și așteaptă, la rându-i, o modificare de poziție din partea autorităților de la Oslo. Până când știm clar ce se întâmplă cu partida de mâine, noi ne facem treaba și ne antrenăm pentru revanșă!”, relatează gsp.ro

Știrea inițială:

Delegația Norvegiei trebuia să decoleze azi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la București, dar nu a primit acordul autorităților de la Oslo pentru a pleca. Decizia ca norvegienii să nu poată ieși din țară a fost luată după fundașul dreapta Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv și a intrat în izolare.

Semnalele de delegația norvegienilor sunt că jucătorii și staff-ul nu vor fi lăsați să plece azi, iar aceștia s-au întors la hotelul din Oslo. Federația din Norvegia caută soluții pentru ca naționala să ajungă duminică, în ziua meciului, în România, dar rămâne de văzut dacă poate pleca din țară.

În cazul în care meciul nu se joacă, UEFA poate decide ca România să câștige la „masa verde”, scor 1-0, sau să reprogrameze partida la o dată ulterioară, dacă vor exista asigurări că lucrurile se pot regla în timp util.

Între timp, norvegienii și-au anulat conferința de presă și antreamentul oficial, programate azi. 

Lasa un comentariu