Ucrainenii își petrec în genunchi apărătorii! Nouă polițiști uciși de bombardamentele rușilor au fost petrecuți pe ultimul drum

Lacrimi de durere au curs duminică în oraşul ucrainean Viniţa, acolo unde nouă poliţişti au fost înmormântaţi, după ce în urmă cu o săptămână u fost ucişi într-un bombardament al ruşilor care a avut loc în Zaporojie. Oamenii veniţi la funeralii au îngenunchiat în faţa sicrielor, pentru a aduce un ultim omagiu victimelor tragediei

Cei două poliţişti ai unităţii speciale KORD au fost conduşi pe ultimul drum de o întreagă comunitate îndurerată, care a venit cu flori şi care au vărsat lacrimi pentru cei care au căzut victime în atacul ruşilor.

Poliţiştii se aflau în timpul unei misiuni în momentul în care s-a produs tragedia, fiind parte a Regimentului Safari. Sâmbătă, zeci de mii de oameni au venit să îşi ia rămas bun de la ceile nouă victime. Printre ei s-au aflat şi poliţişti, dar şi lideri regionali, scrie publicaţia Vinnitsa.

Cel mai tânăr dintre cei ucişi avea doar 29 de ani, iar cel mai în vârstă, 41. Toţi erau căsătoriţi şi aveau copii acasă. Imaginile surprinse în timpul funeraliilor sunt copleşitoare. Oamenii îngenunchiază în momentul în care cortegiul străbate străzile oraşului. 

Şeful Poliției din regiunea Vinița a declarat pentru presa ucraineană că: „Știu sigur că sunt eroi pentru noi pentru totdeauna. Trăim vremuri groaznice de război și în fiecare zi, apărându-ne statul de invadatorii ruși, oamenii noștri cei mai buni mor. Din primele zile de război, băieții noștri au plecat să apere țara și să lupte pentru libertate. Îi cunoșteam pe toți personal. Condoleanțe părinților care au crescut fii, soți, copii, și prieteni demni”.

În urma lor rămân familiile îndurerate

Şi primarul oraşului a avut un mesaj de condoleanţe, după tragedia în care cei nouă oameni au fost ucişi. 

„Acest nenorocit Putin… Această hoardă de barbari urâtă a venit pe pământul nostru să ne distrugă. Și ne-au apărat împreună cu alți frați care au murit și ei alături de aceștia. Au făcut totul pentru a împiedica inamicii să se apropie de casa noastră. Am redenumit una dintre străzi în cinstea Eroilor Poliției, pentru ca aceștia să fie amintiți pentru totdeauna”, a spus Serghei Morgunov, primarul din Vinița.

Sursa: Observator

Citește și Centru militar de recrutare incendiat cu cocktailuri Molotov, după ce Putin a promulgat legea care elimină legea eliminării vârstei de înrolare

Lasa un comentariu