UAIC, partener într-un proiect european ce studiază relațiile dintre smart working și smart cities

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași demarează, alături de Universitatea Ferrara (Italia) și alte 4 institute de cercetare din Europa, noul proiect european IRsmart (Industrial Relations for Smart-Workers in Smart Cities).


IRsmart este un proiect finanțat de către Comisia Europeană prin Direcția pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, cu un buget total de peste 250.000 de euro și o durată de 24 de luni, ce își propune să îmbunătățească cunoașterea în domeniul relațiilor industriale, cu o orientare preponderentă pe dialogul social tripartit (parteneri sociali și autorități publice). Aceasta se va realiza printr-o cercetare cuprinzătoare, bazată pe analiza datelor cantitative și calitative, asupra relațiilor dintre smart working (munca inteligentă) și smart cities (orașele inteligente) în 5 țări eterogene ca nivel de dezvoltare.


În proiectul IRsmart, UAIC este partener cu Agencia Estatal Consejo Superior de Investigaciones Cientificas M.P. (Spania), Fundacja Instytut Spraw Publicznych (Polonia), Astrees Association Travail Emploi Europe Societe (Franța) și Istituto di Ricerche Economiche e Sociali Della Emilia Romagna Associazione (Italia), sub coordonarea Universității din Ferrara. La UAIC, proiectul va fi implementat de către o echipă de cadre didactice de la Facultățile de Informatică, Drept, Geografie și Geologie și Economie și Administrarea Afacerilor.

Citește și Două premii pentru studenții TUIASI la Concursul Național Studențesc de Matematică „Traian Lălescu”

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au câștigat două premii la ediția din 2021 a Concursului Național Studențesc de Matematică „Traian Lalescu”, organizat în perioada 25 – 27 noiembrie de către Universitatea Transilvania din Brașov.

Astfel, din echipa ce a participat de la Politehnica ieșeană, Robert Curpăn, student în anul al III-lea la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a reușit să câștige locul I la categoria „anul III – Matematici speciale”. În același timp, Andrei-Iosif Iojă, de la aceeași facultate, anul al II-lea, a reușit să obțină o mențiune la categoria „anul II – profil electric”.

Lasa un comentariu