UAIC, în top 500 Times Higher Education

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se plasează în intervalul 401-500 , în cea mai recentă ierarhie universitară internațională elaborată de Times Higher Education: World University Rankings 2020 by subject: arts and humanities, pentru care sunt luate în calcul programele de studii teologice, de istorie, filozofie și litere.

Clasamentul beneficiază de auditare PricewaterhouseCoopers

În același interval se situează și celelalte două universități românești care au intrat în top, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Clasamentul Times Higher Education de anul acesta a evaluat aproape 1400 universități din 92 țări din întreaga lume și a utilizat un sistem de ierarhizare care se bazează pe 13 indicatori care măsoară performanța în predare, cercetare, transfer tehnologic și vizibilitate internațională.

Pentru a se asigura obiectivitatea și încrederea la nivel mondial, acest clasament beneficiază de auditare PricewaterhouseCoopers. Între cele 9 universități din România care figurează în ierarhia generală, UAIC se află în primele 3.

Clasamentul World University Rankings 2020 by subject: arts and humanities poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu