TUIASI stimulează campania națională de vaccinare anti COVID-19: o lună de cazare gratuită în campus pentru studenții care s-au imunizat

Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași încearcă să stimuleze campania națională de vaccinare anti COVID-19 oferind o lună de cazare gratuită în campus pentru studenții care sunt vaccinați.

Studenții Politehnicii din Iași, care au schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 cu unul din serurile aprobate la nivelul României, adică Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson, vor beneficia de o lună de cazare gratuită în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Astăzi, joi, 29 iulie 2021, decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație al universității.

„Ne-am gândit inițial ca studenții să prezinte adeverințele de vaccinare la momentul cazării, dar am luat în calcul faptul că poate există studenți care nu au avut acces ușor la un centru de vaccinare în localitatea de reședință. De aceea am stabilit ca dată limită de depunere a adeverințelor 31.10.2021, pentru ca pe parcursul lunii octombrie tinerii să poată merge la oricare centru din Iași, fără programare, existând cel puțin trei vaccinuri cu care se pot imuniza complet, cu două doze dacă este cazul. Am încercat, de la începutul pandemiei, să creăm un mediu cât mai sigur pentru studenți în campus și credem sincer că vaccinarea va ajuta la acest lucru”, a declarat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de activitatea cu studenții la TUIASI.

Pentru a fi beneficiari ai acestei gratuități, studenții trebuie să fie înmatriculați la TUIASI și să își genereze din Registrul Național de Vaccinări adeverința care atestă finalizarea completă a schemei de vaccinare: două doze la Pfizer, Moderna și AstraZeneca și o singură doză la Johnson&Johnson. Adeverința poate fi trimisă pe email, către Direcția de Servicii Studențești, până la data de 31.10.2021.

Lasa un comentariu