Tudor Ciuhodaru: TRS (teste rapide sânge)- o picătură în 15 minute pot face diferența

Planul B –protecția personalului medical + testare extinsă (suspecți/expuși)- e noua strategie pentru a împiedica răspândirea virusului de către persoanele infectate (simptomatice sau nu).

Solicit (! din nou) lansarea urgentă a programului național de testare a celor din prima linie (începând cu personalul medical). Așa cum cere OMS și cum face de ieri UK. Testarea insuficientă și tardivă sunt 2 cauze ce duc la răspândirea virusului.

OMS-pentru a stopa pandemia cere țărilor 4 măsuri concrete :

  1. ,,Autoritățile trebuie să atace virusul și să crească numărul de teste”
  2. Să nu se limiteze la măsurile de izolare ,,Nu e suficient să le ceri oamenilor să rămână în case şi să opreşti mişcarea oamenilor”
  3. ,,Autoritățile trebuie să implementeze sisteme pentru identificarea fiecărui caz suspect”
  4. ,, Trebuie să-şi extindă şi să-şi perfecţioneze sistemele de sănătate”

Concret în UK:

  1. Anglia a cumpărat ieri 3,5 milioane de noi teste serologice rapide (bazate pe dozarea anticorpilor din sânge, (!!!) nu pe antigene recoltate pe tampon din nas/gât ca PCR -cele din Spania sau Cehia). Matt Hancock (Secretary of State for Health & Social Care and MP for West Suffolk) a făcut anunțul chiar de la reședința premierului din Downing Street.
  2. Guvernul a lansat programul de testare a personalului medical (în colaborare cu firme de renume precum Thermo Fisher Scientific, Amazon, Boots, Royal Mail and Randox, alongside the Wellcome Trust și universități de top, ONG-uri și voluntari),

Noi ce mai așteptăm?! #nemobilizam

PCR (tampon) este testul cel mai frecvent utilizat pentru diagnosticarea coronavirusului de la începutul pandemiei. Sunt însă MULTE alte probleme îl limitează. „Nu este schimbarea de care avem acum nevoie”, spune Steven Wolinsky, medic cu boli infecțioase la Universitatea Northwestern.

  1. Fiecare test durează aproximativ 4 ore odată ce un eșantion ajunge într-un laborator de testare centralizat, cu timpul împărțit între pregătirea probei și testul PCR propriu-zis. Cu transportul și cozile, obținerea unui rezultat poate dura 2 până la 4 zile. În acel timp, persoanele infectate pot răspândi virusul la multe altele.
  2. Greu de utilizat, necesită personal specializat și de costă de 10 ori mai mult ca noile teste rapide din sânge.

Lasa un comentariu