Tribunalul Iași a admis arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul celor doi părinți suspectați de uciderea fetiței în vârstă de doi ani

Tribunalul Iași a admis, ieri, arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul celor doi părinți suspectați de uciderea fetiței în vârstă de doi ani.

La 7 septembrie, fetița a fost adusă la o unitate medicală din Iași, în stare de inconștiență, mama precizând că minora a rămas nesupravegheată timp de aproximativ 3 minute în cada cu apă. Ulterior, unitatea medicală a sesizat organele de poliție deoarece pe corpul fetiței au fost identificate urme ale unor bătăi anterioare. Copilul a decedat câteva zile mai tarziu și a fost dispusă efectuarea necropsiei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului. Cei doi părinți sunt bănuiți că minora a fost bătută de mai multe ori în ultimii ani deoarece, pe lângă traumatismele prezente pe corpul acesteia, au fost identificate și alte urme de violență.

Citiți și Un bărbat și o femeie, bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști în cazul fetiței moarte de 2 ani

IPJ Iași

La data de 08 septembrie ac, polițiștii ieșeni au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale despre faptul că, în seara zilei de 07 Septembrie ac, o minoră de 2 ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ 3 minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient.

Întrucât la data de 12 Septembrie ac, a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei.

Politiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor care se impun.

Ieri, 16 Septembrie ac, in baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat și o femeie, bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști și introduși în Arestul IPJ Iași.

Astăzi, 17 Septembrie ac, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași care a dispus prezentarea lor Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă.

Instanța a admis propunerea unității de parchet și a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile atât pe numele femeii cât și al bărbatului.

Cei doi vor fi reintroduși în Arestul IPJ Iași.

Lasa un comentariu