Trei șoferi prinşi băuţi la volan băgați în arest preventiv la Iași

În weekendul recent încheiat, trei şoferi prinşi băuţi la volan au ajuns în arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Primul episod de acest fel s-a derulat vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, pe bulevardul Regele Ferdinand I al României. Acolo, cei de la Rutieră au depistat în trafic un bărbat care avea deja permisul de conducere reţinut, duhnea a băutură, iar etilotestul a indicat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie ziarulevenimentul.ro.

Pe aceste considerente, după ce a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, individul a fost dus în arestul I.P.J.Iaşi, iar apoi prezentat la Judecătorie, instanţa dispunând măsura de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Al doilea eveniment a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 19.30, pe raza comunei Holboca. Poliţiştii fuseseră chemaţi la un accident soldat cu victime omeneşti.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din localitate, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 249A, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a ieşit în afara carosabilului, intrând în coliziune cu un cap de pod. În urma impactului, unul dintre pasageri, un copil în vârstă de 3 ani, a fost rănit destul de serios.

Drept urmare, conform uzanţelor, şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceleaşi consecinţe ca în primul caz. Reţinere pentru 24 de ore, apoi arest preventiv pentru 30 de zile.

Tot sâmbătă pe DJ 248, în comuna Mogoşeşti, agenţi din cadrul Secţiei nr.2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru un control de rutină un autoturism condus de un localnic în vârstă de 52 de ani. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Şi cu acesta emana halenă alcoolică, a fost pus să sufle în etilotest. Au ieşit 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, fiind vorba de două infracţiuni, şi-a petrecut noaptea în sediul I.P.J., iar în cursul zilei de duminică judecătorii au dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasa un comentariu