Trei români ar fi furat bijuterii de sute de mii de lire din Londra. Doi dintre ei ar fi fost prinși la Iași

Trei români, dintre care doi sunt directori ai unor firme, sunt suspectaţi de un jaf după ce au săpat un tunel dintr-un apartament până în interiorul unei celebre case de bijuterii din Londra, scrie Ziarul de Iași.

Hoţii, care au închiriat în prealabil un apartament vecin, au reuşit să fure aur şi diamante de 300.000 de lire, însă au lăsat urme, fiind identificaţi rapid de autorităţi. Doi dintre ei au fost arestaţi la Iaşi şi extrădaţi, cu discreţie maximă, ultimul acum câteva zile, scrie publicația citată.

Ancheta este încă în desfășurare la Londra, însă toate indiciile de până acum duc la concluzia că jaful a fost comis de trei cetăţeni români, toţi din regiunea Moldovei.

Doi dintre ei, ambii din Bârlad, au fost arestaţi la Curtea de Apel Iaşi în ultimele săptămâni şi au fost deja trimişi în Marea Britanie, pentru a fi cercetaţi.

Ei au fost reținuți după ce un judecător de la Westminster Magistrates’ Court a emis pe numele suspecţilor mandate europene de arestare, iar Curtea de Apel Iași a aprobat extrădarea.

Unul dintre ei, care până în octombrie 2019 a figurat în Marea Britanie ca director al unei fir­me, a precizat că a locuit în Anglia ală­turi de mai multe persoane şi că nu a ştiut că e cercetat, motivând că, probabil, foştii săi colegi nu i-au comunicat că e căutat de poliţie.

Jaful a avut loc în perioada 23-24 martie, când suspecţii au săpat un tunel subteran ce i-a dus în incinta magazinului de bijuterii.

Lasa un comentariu