Trei dintr-o lovitură: vindeau cannabis ca să-şi finanţeze consumul propriu

Trei ieşeni au ajuns în faţa judecătorilor pentru a răspunde acuzaţiei de trafic de droguri. Au primit cu toţii sentinţe uşoare, magistraţii constatând că au de-a face mai mult cu nişte consumatori obişnuiţi decât cu urmaşii lui Pablo Escobar.

Ionuţ Leonte, Dominic Doboş şi Cătălin Roman au fost trimişi în judecată în iulie anul trecut de către procurorii DIICOT. Grupul, condus de Leonte, se ocupa cu vânzarea de cannabis, dar în cantităţi reduse şi ocazional. La 28 de ani, Leonte nu lucra, singurele surse certe de venituri fiind mama şi socrul său, scrie ziaruldeiasi.ro.

De aproximativ 5 ani era dependent de droguri, fumând câteva ţigări în fiecare zi. Fără antecedente penale, Doboş se apucase de consumul şi vânzarea de droguri din 2018, aceasta fiind singura sa sursă de câştig. Condamnat în mai multe rânduri pentru infracţiuni diverse, Roman era şi el consumator de droguri, îndeosebi etnobotanice, fumând între 6 şi 10 ţigări zilnic. Vindea cannabis pentru a-şi finanţa propria adicţie.

Investigaţia procurorilor a durat practic doar trei luni, interval în care cei trei au deţinut şi vândut parţial o cantitate totală de aproximativ 25 grame de cannabis.

Declaraţiile unui martor şi a unui investigator sub acoperire au fost suficiente pentru a contura activitatea infracţională a celor trei. La percheziţiile domiciliare au fost confiscate în total 9,97 grame de cannabis şi 4.175 lei rezultaţi din comercializarea drogurilor. Judecătorii au luat în calcul periculozitatea redusă a inculpaţilor, ca şi posibilităţile de reintegrare socială a acestora.

Cea mai aspră pedeapsă a fost aplicată lui Leonte, care a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Doboş şi Roman au fost condamnaţi la câte 1 an şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare, stabilindu-li-se un termen de încercare de 2 ani şi jumătate. Cei trei vor trebui totodată să plătească, fiecare, câte 6.000 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare făcute de stat. 

Lasa un comentariu