Tragedie evitată, după ce rezervorul unei foste benzinării a sărit în aer

Zeci de oameni dintr-un cartier din Galaţi s-au simţit ca la cutremur. O explozie puternică a aruncat în aer parcarea unei spălătorii, a distrus cinci maşini şi a pus vieţi în pericol.

Gazele acumulate într-un rezervor subteran – ce aparţine unei foste benzinării – ar fi provocat deflagraţia. Autorităţile au pornit anchete pentru a afla cine este vinovat. Este dezastru în zonă. Pare o minune că nimeni nu a fost rănit!

Sunt imagini filmate de un trecător, la scurt timp după explozie. Aproape de ora 14.00, într-o zonă aglomerată din Galaţi, parcarea unei spălătorii auto a sărit în aer. Patru maşini au fost avariate, iar una dintre ele a fost aruncată pe capota altui autoturism. Bucăţi de moloz au ajuns pe bulevard şi au căzut pe a cincea maşină, care oprise la semafor, scrie observator.tv.

Explozia s-ar fi produs sub pământ, în rezervorul unei benzinării care a fost scoasă din uz de mai bine de 10 ani. Pe terenul acesteia s-a construit un hotel şi o spălătorie auto. Potrivit legii, proprietarul benzinăriei era obligat să se ocupe de dezafectarea şi închiderea celor patru rezervoare subterane.

O echipă de muncitori ar fi lucrat în zonă cu foc deschis, chiar în ziua exploziei, spun pompierii. Este foarte probabil ca în rezervor să mai fi existat combustibil, iar acumularea de gaze să fi provocat deflagraţia.

Lasa un comentariu