Tot mai multe cazuri de viroze la copii în Iaşi

La finalul săptămânii trecute, numărul virozelor respiratorii în rândul copiilor a înregistrat o creştere semnificativă, în ultima gardă de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ fiind consultaţi în decurs de 24 de ore 130 de copii.

Dintre aceştia, aproximativ 25 de copii au fost direcţionaţi mai departe către Spitalul de Boli Infecţioase, pentru tratament de specialitate, fiind vorba de viroze sau infecţii respiratorii, însă pentru care nu există suspiciuni clare de gripă, scrie ziaruldeiasi.ro.

Medicii spun şi că nu s-a înregistrat încă un vârf al acestor viroze. Spre exemplu, în anul 2018, cele mai multe cazuri de viroze au fost înregistrate la începutul lunii februarie, când în UPU ajungeau 170 de cazuri, dintre care 60 erau etichetate ca viroze respiratorii.

De asemenea, şi în cazul copiilor de vârstă mai mare, care au simptome uşoare de boală, este indicată prezentarea la medicul de familie, pentru a nu supraaglomera Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Manifestările care ar trebui să le dea de gândit părinţilor includ febră foarte mare, de peste 40 de grade, care este dificil de gestionat, dureri musculare puternice, dureri de cap sau lipsa poftei de mâncare, în general fiind vorba despre o stare de sănătate influenţată.

Recomandarea medicilor pentru părinţi este ca, atunci când observă simptome, să evite aglomeraţia şi colectivităţile şi să rămână la domiciliu atât pentru a se proteja de eventualele complicaţii, cât şi pentru a nu-i molipsi şi pe ceilalţi copii.

Lasa un comentariu