Topul liceelor din Iași după mediile obțiunute de elevi la Bacalaureat 2022. Care este liceul de pe ultimul loc

Topul liceelor din Iași după Bacalaureat – 2022. În fiecare an, se consideră că specializările anumitor şcoli sunt mai dificile decât ale altora, cum este în cazul examenului la matematică sau informatică, aşa cum este specificul Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, sau a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”. În realizarea acestui clasament au fost calculate doar mediile mediilor de la bacalaureat ale candidaţilor celor mai căutate şcoli din municipiul Iaşi, aşa cum spun elevii şi părinţii acestora.

Reamintim că, anul acesta, colegiile ieşene cu cele mai multe medii de 10 sunt, în ordine descrescătoare: Colegiul Naţional, cu 2 medii de 10 în sesiunea abia încheiată şi încă unul în sesiunea specială destinată olimpicilor, Colegiul Negruzzi şi Colegiul Eminescu, cu câte două medii de 10, şi Colegiul Racoviţă, o singură medie de 10. S-a înregistrat şi o medie de 10 în afara municiupiul, la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani, conform Ziarul de Iași. Menţionăm că aceste medii sunt calculate înainte de rezultatele în urma contestaţiilor.

Topul pe care îl publicăm astăzi este însă unul al mediei tuturor mediilor de la bacalaureat al elevilor din liceul/colegiul respectiv. Dacă în cazul notelor din timpul anului au fost întotdeauna acuzaţii de subiectivism mai mic sau mare mare de la o şcoală la alta, în cazul mediilor de la bacalaureat noi credem că obiectivitatea este maximă. Din acest motiv, şi acest top credem că este unul foarte obiectiv.

Top 3 al liceelor

1. Colegiul Național – media mediilor: 9,36. Rezultatele celor 136 de candidaţi din această serie, în medie, dau exact 9,36. Trebuie menţionat că ultima media a Colegiului Naţional este 7,35. Au fost prezenţi toţi cei înscrişi pentru sesiunea din iulie.

2. Colegiul „Negruzzi” – media mediilor: 9,30. Colegiul „Negruzzi” s-a clasat anul acesta pe locul al II-lea în clasamentul colegiilor de top ale municipiului Iaşi. Comparativ cu anul trecut, când media a fost 9,20, anul acesta este mai mare cu 10 sutimi. În realizarea calcului mediei au fost luate în considerare rezultatele a 148 de elevi. Nu a fost luat în considerare rezultatul unui elev care nu a fost prezent la nici una dintre probele scrise, fiind considerat respins.

3. Colegiul „Racoviţă” – media mediilor: 9,24. Anul acesta, colegiul a coborât pe a treia treaptă în clasamentul realizat de Ziarul de Iaşi. De menţionat este faptul că anul trecut media mediilor pentru acest colegiul a fost 9,34, chiar dacă atunci această unitate de învăţământ a avut numeroşi elevi la frecvenţă redusă. Pentru acest clasament, s-a luat în evidenţă participarea la examen a 145 de elevi. 10 dintre cei înscrişi nu s-au prezentat.

Următoarele locuri

4. Colegiul „Eminescu” – media mediilor: 9,00. Colegiul „Eminescu” se află pe poziţia a IV-a (ca şi anul trecut), fiind luate în considerare mediile a 165 de elevi. Un singur elev al acestui colegiu nu a reuşit anul acesta să promoveze examenul, înainte de contestaţii, având media de 5,98.

5. Liceul de Informatică – media mediilor: 8,86. Au fost luate în considerare mediile a 180 de elevi. Doi elevi ai liceului au fost respinşi în urma evaluării, iar altul s-a prezentat doar la materiile matematică şi informatică, acolo unde nu a reuşit să promoveze.

6. Colegiul „Alecsandri” – media mediilor: 8,81. În realizarea calcului au fost luate în considerare rezultatele a 142 de elevi. Doi elevi ai liceului nu au promovat examenul, iar altul a fost prezent doar la două discipline, respectiv matematică şi informatică.

7. Liceul „Cantemir” – media mediilor: 8,71. Au fost luate în calcul mediile a 155 de elevi. Toţi elevii liceului au reuşit să treacă examenul de bacalaureat, ultima media a acestui centru de învăţământ fiind 6.68. 

Citește și: 16 elevi ieșeni au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Iată cine sunt tinerii

Lasa un comentariu