Top tehnologii din 2022

Digital tablet screen with smart home controller on a wooden table

Să ții pasul cu trendul evolutiv al tehnologiei nu este ușor deloc. Nu vei putea nici să ai parte de un device care să fie echipat cu ultima tehnologie lansată în prezent, dar nici să fii la curent cu absolut tot din această industrie. De ce? Pentru că în momentul apariției unei tehnologii noi, aceasta se va putea aplica tuturor domeniilor.

Iată care sunt câteva tehnologii care vor fi în prim-plan în anul 2022 și cum vor putea câteva să ne influențeze activitatea de zi cu zi.

Inteligența artificială și Machine Learning

Inteligența artificială nu ar putea să dea un randament pe care îl așteptăm cu toții dacă nu ar fi folosită într-un sistem complex alături de realitatea virtuală, blockchain sau industriile grele. Practic, Inteligența artificială este doar un mod mult mai eficient de a demara procese simple sau complexe. O mașinărie care funcționează cu inteligență artificială poate schimba vieți, ne poate ușura munca și poate detecta tipare pe care le învață progresiv.

Machine Learning este un fenomen despre care majoritatea dintre noi nu au auzit, dar în următorii 5 ani, experții în acest domeniu vor reprezenta aproape 10% dintre joburile din toată lumea. Cât de repede poate învăța un computer ce are de făcut? Cum devine el independent și reușește să își perfecționeze răspunsurile singur doar folosind informația la care are acces? 

Smart Home

Așa cum inteligența artificială poate fi folosită în aproape orice industrie, principiul de smart home va împrumuta tehnologii din toate colțurile industriei. Ceea ce știm în prezent despre smart home sunt doar câteva artificii tehnologice simple oferite de câteva device-uri destul de simple. Pornind de la întrerupătoare, termostate, prize, becuri sau sisteme Salus Smart Home iT600. Toate aceste sunt doar începutul unui fenomen care te va acapara mai repede decât crezi. 

Cu ajutorul unui sistem Salus it600 poți controla orice aspect al parametrilor de încălzire a locuinței, iar asta nu se oprește aici. Salus poate să te ajute să fii în controlul locuinței tale folosind tehnologii noi, dar simple, iar toți consumatorii de energie din locuința ta vor putea fi controlați numai cu telefonul. Un configurator Salus iT600 te va putea ajuta să configurezi un pachet care să îți ofere soluții mai simple la probleme deja normalizate.

5G

O discuție despre 5G aproape că nu ar avea sfârșit, dar tocmai de aceea este important să menționăm cel puțin faptul că revoluția vitezei internetului și a comunicării dintre device-uri a trecut la un cu totul alt nivel. Transferul de date a depășit cu mult viteza pe care până acum o consideram optimă. Acum totul va fi mai rapid, va fi transmis mai rapid, vom avea acces la materiale și produse mai calitative, totul datorită unei capacități de transfer de date mult mai rapid.

Puteai să vezi filme 4K de pe telefon? Un procent destul de mic dintre utilizatori au acces garantat la o astfel de opțiune, dar acest lucru va deveni mai obișnuit decât te aștepți. Poate că acum nu ai 5G, dar când vei vedea că lumea se schimbă datorită unei viteze de transfer mai mari, vei înțelege importanța.

Concluzie

Vom continua să îți livrăm informații scurte despre cele mai noi trenduri din tehnologie, dar pentru a face acest lucru simplu și clar, trebuie să te informezi și singur. Alege să te documentezi despre tehnologie!

Lasa un comentariu