Top 5 favorite în noul sezon din Premier League

Noul sezon din Premier League va începe pe 6 august, iar lupta se anunță aprigă, în condițiile în care finalul stagiunii precedente a fost încins, iar Manchester City s-a impus abia în ultima etapă, la un singur punct diferență de Liverpool. Echipa lui Guardiola este prima favorită la câștigarea titlului și în următoarea stagiune.

Echipele favorite în Premier League 2022/2023

1. Manchester City 1.62 – Formația de pe Etihad Stadium a câștigat al 8-lea titlu din istorie cu o doză semnificativă de dramatism, după un succes obținut în ultima etapă. City a dominat în mare măsură sezonul, dar pașii greșiți făcuți pe final erau să o coste pierderea titlului. Totuși, City a arătat tărie de caracter și a reușit să se impună pentru a doua oară la rând, apărându-și trofeul.

În plus, după transferul lui Erling Haaland, anunțat deja oficial, se așteaptă ca forța ofensivă a echipei să crească, în condițiile în care multă lume consideră că lui City îi lipsește un atacant de careu de valoare. Cu siguranță, obiectivele din sezonul următor sunt din nou câștigarea titlului în Anglia și eternul vis – Champions League.

Ca și în precedentele două sezoane, City este prima în top favorite Premier League cu o cotă de 1.62. La fel stau lucrurile și în Champions League, acolo unde casele de pariuri acordă „Cetățenilor” o cotă de 4.50 să câștige mult râvnitul trofeu.

2. Liverpool 3.50 – Echipa lui Jurgen Klopp a încheiat la un singur punct în spatele lui City și are cu siguranță o revanșă de luat. Rămâne de văzut care va fi moralul jucătorilor după ce au pierdut titlul în Premier League în ultima etapă, dar și finala Champions League, în fața celor de la Real Madrid.

Liverpool va încerca în mod cert să câștige al 20-lea titlu din istorie și primul din 2020 încoace. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și la nivelul lotului, în condițiile în care presa britanică scrie zilnic despre eventuale mutări care s-ar putea produce. O pierdere importantă va fi Sadio Mane, titular în ultimele sezoane. În orice caz, „Cormoranii” sunt văzuți cu șansa a doua la câștigarea titlului și au cotă de 3.50 la casele de pariuri.

3. Chelsea 19.00 – Londonezii au terminat pe locul 3 în ultimul sezon de Premier League, dar au fost la mare distanță de City și Liverpool. Chelsea își propune să obțină al șaptelea titlu din istorie și primul din 2017 încoace.

Au fost ani mai slabi pentru Chelsea, dar fanii echipei sperau că triumful din Champions League 2021 va readuce echipa și în lupta pentru Premier League. Din păcate pentru ei, acest lucru nu s-a întâmplat. Tinerii lui Chelsea pot profita de experiența acumulată în ultima stagiune în așa fel încât să-și ridice nivelul de joc pentru a lupta pentru titlu. Cota pentru o victorie în Premier League 2022/2023 este 19.00.

3. Tottenham 19.00 – Echipa din nordul Londrei are aceeași cotă, 19.00, pentru câștigarea titlului. Tottenham nu a mai fost campioană în Anglia din 1961, când a ieșit învingătoare pentru a doua oară în istorie după ediția din 1951. Recent, Tottenham a mai avut un sezon bun în 2016/2017, când a terminat pe locul secund. Iar transferul lui Ivan Perisic, oficializat recent, arată intențiile clare pe care trupa lui Antonio Conte le arate pentru următorul sezon.

5. Manchester United 29.00 – Cu un nou antrenor în persoana lui Erik ten Hag, Manchester United vrea să lase în urmă dezamăgirea sezonului precedent în care a terminat pe locul 6, în pofida transferului lui Cristiano Ronaldo. Manchester United țintește al 21-lea titlu din istoria clubului și primul după un deceniu de secetă. Șansele sunt destul de mici, însă, în condițiile în care specialiștii îi acordă cota 29.00.

Cotele afișate pot suferi modificări.

Lasa un comentariu