Top 3 sfaturi utile in amenajarea spatiilor mici

Locuintele de mici dimensiuni ridica foarte multe provocari in ceea ce priveste amenajarea si folosirea spatiului intr-un mod cat mai inteligent si practic. Spatiul nostru personal este acea oaza de liniste in care ne refugiem de agitatia cotidiana si petrecem timp de calitate cu cei dragi.

Asadar, modul in care alegem sa-l amenajam, incepand de la design-ul mobilierului si al obiectelor decorative, pana la utilizarea cat mai functionala a spatiului, nu este o decizie ce se ia de pe o zi pe alta.

Daca locuiesti intr-o garsoniera sau un apartament de bloc, spatiul incaperilor, cu siguranta, este destul de limitat. Totusi, daca dispui de rabdare si putina creativitate, poti gasi foarte multe alternative prin care sa-ti transformi micul loc intr-unul cochet si aerisit.

Totul tine de gasirea unor solutii cat mai practice de depozitare a hainelor si a obiectelor casnice, avand in vedere ca aceastea ocupa de obicei cel mai mult spatiu. Pentru crearea iluziei de spatiu si eficientizarea procesului de amenajare al micului tau apartament, iti propunem 3 trucuri la care sa apelezi cu incredere.

Afla cum sa amenajezi un spatiu restrans intr-un mod cat mai ingenios, fara a renunta la confort si la gusturile tale estetice.

#1. Profita de lumina naturala

Primul pas in a crea senzatia de spatiu aerisit, este sa dai voie luminii sa patrunda in incapere. Renunta, asadar, la draperiile din materiale opace in nunante inchise si elibereaza zona din fata ferestrelor de piese de mobilier sau alte obiecte masive. Lumina naturala confera o ambianta calda, primitoare, iar apartamentul tau micut va parea mult mai mare decat un altul mai spatios dar slab luminat.

#2. Alege culori deschise sau pastel

In ceea ce priveste incaperile mici, acestea sunt puse in valoare de finisaje interioare in nunate deschise, desaturate. Vei beneficia de mai multa deschidere, creandu-se, iluzia de spatiu mai larg. Asadar, fie ca iti doresti sa “extinzi” spatiul bucatariei, al dormitorului sau al baii, ai numeroase alternative atat in ceea ce priveste alegerea mobilierului, al faiantei sau vopselei lavabile pe care o gasesti, in nuante pastel, cat mai simple si de bun gust. Vezi aici finisaje interioare de bun gust pentru spatiile reduse si modele de bai moderne mici , care te vor surprinde prin stilul si ingeniozitatea lor.

#3. Improvizeaza spatii de depozitare

Avand la dispozitie un spatiu de dimensiuni reduse, asigura-te ca pastrezi doar obiecte folositoare. Fie ca vorbim de articole decorative, haine si alte obiecte, selecteaza-le doar pe cele pe care le utilizezi constant. Apoi, sorteaza-le pe categorii si depoziteaza-le in cosulete si cutii special destinate pentru acea intrebuintare. In ceea ce priveste mobilierul, alege un design pe placul tau, insa limiteaza-te la strictul necesar. Nu te vei putea relaxa intr-un spatiu ticsit de obiecte nefolositoare. De asemenea, orienteaza-te spre piese de mobilier cat mai bine compartimentate, pentru a economisi din spatiu, intr-un mod cat mai practic.

Asadar, acestea sunt 3 dintre cele mai elementare detalii de care sa tii cont in amenajarea unui apartament de dimensiuni reduse. Culorile, lumina naturala si folosirea ingenioasa a spatiilor de depozitare, vor influenta decisiv ambianta apartamentului tau.


Lasa un comentariu