Tineri din Iași sacrifică timpul alături de familie pentru a lupta împotriva coronavirusului

Pentru doi tineri din Iași, un medic și un antreprenor, sărbătoarea Învierii a fost cel mai bun prilej pentru a arăta că #stai acasă este sinonim cu iubirea pentru familie și, mai apoi, pentru semeni.

Bogdan împarte mâncare, măști,combinezoane și aparatură medicală. Ionuț a acceptat transferul temporar la spitalul din Suceava.

Sunt părinţi, însă anul acesta au stat departe de propria familie ca să le facă un bine altor părinţi.

De când a început pandemia, Bogdan își mai vede fetița doar pe telefon sau în tocul ușii, de la distanță.

Zilele trecute a luat masa cu soția în holul blocului, scrie observator.tv.

Bogdan Tănasa, antreprenor: E greu, dar cineva trebuie să facă și lucrul ăsta. Dacă stăm toți acasă, cineva trebuie să lupte. Astea sunt momentele grele, când nu putem să fim lângă ei.

Din iubire pentru oameni și din dorința de a îi ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie acum, Bogdan și-a sacrificat timpul cu copiii lui. În Săptămâna Mare, a împărțit alimente și a adus zâmbete pe chipurile celor pe care îi are în grijă.

Bogdan Tănasa, antreprenor: O să se bucure și dumnealor cum ne-am bucurat și noi de ce primim și o să îi dea și lui bucurie, Dumnezeu și Maica Domnului.

Iar când nu împarte mâncare, Bogdan duce măști, combinezoane și aparatură medicală în spitalele din Iași.

Chiar dacă nu petrece Paștele în familie, Bogdan e fericit că-i poate ajuta pe alții să se bucure de o masă plină alături de cei dragi.

Nici Ionuț nu e acasă de Sărbători. Este medic la Spitalul Parhon din Iași, dar acum e în prima linie la Suceava, în spitalulul aflat sub comandă militară.

Ionuț Nistor, medic: Sper că cei mici își vor aduce aminte mai puțin de această perioadă. Pentru ei nu mai am scuze, nu îi pot minți, este obligatoriu să vin cât mai repede acasă.

Dar drumul spre casă se anunţă lung. De Paște a ciocnit ouă cu copiii pe Skype. Ionuţ rămâne în spital să lupte pentru pacienţi, mulți dintre ei părinţi şi ei care trebuie să se întoarcă acasă sănătoşi.

Lasa un comentariu