Teoria unui expert în Coreea de Nord: Kim Jong-Un ar putea fi de fapt doar o sosie

????????? ?????????????????? 27??? ?????? ????????? ????????? ??? 2??? ??????????????? ?????? ???????????????????????? ?????????????????? ??????.

Bradley K. Martin, unul dintre cei mai respectaţi experţi în politica şi istoria Coreei de Nord, a lansat o ipoteză mai puţin obişnuită despre dispariţia şi reapariţia lui Kim Jong-Un.

Potrivit lui Bradley K. Martin, există posibilitatea ca liderul nord-coreean să fie bolnav sau chiar să fi murit, iar cel care a apărut de 1 Mai să fie de fapt o sosie. Într-un articol publicat de Asia Times, Martin scrie că “reapariţia” liderului de la Phenian nu răspunde, de fapt, la întrebarea “Este Kim Jong Un viu sau nu?”

Motivul e acela că, de decenii, specialiştii în Coreea de Nord sunt convinşi că dinastia Kim foloseşte sosii pentru “situaţiile prea obositoare, stânjenitoare sau periculoase”. Astfel că în imaginile prezentate de presa nord-coreeană de 1 Mai ar putea fi o dublură a lui Kim Jong-Un, relatează protv.ro

Kim Jong Un a apărut în public de 1 Mai, pentru prima dată după 20 de zile de absenţă, conform agenţiei oficiale de presă din Coreea de Nord. Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a reluat programul public, conform KCNA de la Phenian, care relatează că acesta a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte chimice, la nord de capitală.

Kim nu a mai fost văzut din 11 aprilie, conform Reuters, care precizează că nu a putut verifica din surse independente informaţia difuzată de agenţia de presă nord-coreeană.

Oficialii americani ezită să comenteze dispariţia şi reapariţia lui Kim Jong-Un

Nici Statele Unite nu au putut confirma că liderul de la Phenian este în viaţă. Preşedintele Trump s-a abţinut să reacţioneze la anunţul “reapariţiei” lui Kim Jong Un, după ce miercuri, Mike Pompeo a precizat că nu are informaţii privind starea dictatorului nord-coreean.

Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit de trei ori cu Kim în 2018 şi 2019 într-o încercare de a-l convinge să abandoneze programul de înarmare nucleară ce reprezintă o ameninţare pentru SUA. Chiar dacă discuţiile se află în impas, Trump a continuat să-l salute prieteneşte.

Lasa un comentariu