Tentativă de asasinare asupra președintelui american, Donald Trump. Un pachet cu otravă a ajuns la Casa Albă

Viața președintelui american, Donald Trump a fost pusă în pericol. Un pachet care conținea otravă, adresat liderului, a ajuns la începutul acestei săptămână la Casa Alba, însă a fost interceptat înainte de a ajunge la președinte, relatează b1.ro

Substanța a fost identificată ca fiind ricină, o otravă naturală, care se extrage din boabele de ricin.

În ceea ce privește corespondența adresată șefului statului, toate pachetele și scrisorile primite sunt supuse unor protocoale strice înainte de a ajunge la destinatari și sunt sortate și verificate într-o unitate din afara Casei Albe. 

Potrivit CNN, anchetatorii suspectează că pachetul cu otravă i-a fost trimis lui Trump din Canada. Autoritățile investighează și alte pachete similare trimise din Texas care ar putea fi conectate la același expeditor din Canada, a declarat un oficial al forțelor de ordine din SUA.

Cazul a fost preluat de FBI și Serviciile Secrete care trebuie se afle cine este în spatele acestei acțiuni.

Ce este ricina, substanța cu care s-a încercat lichidarea lui Donald Trump

Ricina este un compus extrem de toxic, extras din boabele de ricin care a fost folosit în comploturi teroriste. Substanța se găseste formă de pulbere, pelete, gaz sau acid.

Dacă este ingerată, provoacă greață, vărsături și sângerări interne la nivelul stomacului și intestinelor, urmate de cedarea ficatului, splinei, rinichilor și deces.

Lasa un comentariu