TEL-VERDE pentru persoanele vârstnice de peste 65 de ani aflate în nevoie

Primăria Municipiului Iași continuă să ajute persoanele vârstnice aflate în nevoie. Astfel, în perioada 3 – 9 aprilie, Direcția de Asistență Socială (DAS) a identificat 112 persoane cu vârsta peste 65 de ani care nu au susținători și nici altă formă de ajutor. În perioada menționată, angajații municipalității au făcut pentru acestea 13 aprovizionări cu alimente și o livrare de medicamente.

Totodată, prin donațiile Crucii Roșii au fost distribuite 66 de pachete, iar trei persoane au primit, gratuit, hrană caldă prin intermediul cantinei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, acest serviciu fiind furnizat constant încă din 18 martie. Alte două persoane vârstnice au primit porții zilnice de hrană caldă, serviciul fiind furnizat, contra cost, prin intermediul Alma Catering, acest serviciu fiind furnizat constant încă din data de 23 martie.

De asemenea, 298 de persoane vârstnice au fost consiliate telefonic de către cadrele medicale din serviciile de specialitate ale DAS.

IMPORTANT!

Pentru persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător, angajații DAS se vor deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor și banii, iar în aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitanților.

În acest scop există și un număr de telefon care poate fi apelat non stop, în caz de necesitate: 0770.448.993. În același scop, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00, mai sunt disponibile două numere de telefon: 0770.205.740 și 0770.882.824.

Cheltuielile pentru alimente vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar angajații DAS vor acorda sprijin pentru evitarea deplasărilor și a locurilor aglomerate în vederea reducerii riscului de expunere la epidemie.

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau / și alte produse, DAS va contacta fundații, asociații și companii disponibile să doneze. Companiile sau ONG-urile care vor să se alăture acestui demers sunt rugate să folosească adresa de e-mail dac_iasi@yahoo.com.

leave a reply