Teatrul Naţional Iaşi continuă seria evenimentelor online

Începând de luni, 4 mai, Teatrul Naţional Iaşi continuă pe SCENA 5 seria evenimentelor online cu cel de-al treilea proiect de anvergură pentru publicul de acasă: LEAC DE CRIZĂ

Lumea lui Caragiale recreată de actorii Teatrului Naţional Iaşi

Pe parcursul primei săptămâni a lunii mai, actorii vor oferi spectatorilor din mediul virtual cele mai cunoscute şi mai apreciate scene din piesele, schiţele, momentele, articolele şi pamfletele lui Caragiale, cu intenţia de a aduce zâmbet celor de acasă, de a parcurge mai uşor, împreună, această perioadă şi de a crea interactivitate. Din dorinţa de a păstra vie legătura cu spectatorii, trupa ieşeană s-a adaptat noilor tehnologii. În funcţie de textul ales, de numărul personajelor, unele montajele au implicat participarea mai multor actori, cu filmări realizate de acasă, pe platforme specifice. Montajele vor putea fi vizionate zilnic, de săptămâna viitoare, pe pagina de Facebook a Teatrului ieşean.

Două dintre cele mai cerute piese ale lui Caragiale au făcut parte din repertoriul Naţionalului din Iaşi din ultimele stagiuni. Pe scena Teatrului, în 2010, a avut loc premiera spectacolului O noapte furtunoasă în regia lui Alexandru Dabija şi scenografia lui Dragoş Buhagiar, iar în 2015, la Sala Mare, premiera O scrisoare pierdută, montată de Mircea Cornişteanu. În cadrul Scenei 5, proiectul virtual care reuneşte toate evenimentele realizate în această perioadă de întrerupere a spectacolelor cu public, O noapte furtunoasă a putut fi accesat online, înregistrând un val impresionant de aprecieri şi vizionări.

Leac de criză continuă colecţia online a întâlnirilor cu actorii Teatrului Naţional Iaşi, după Speranţa din spatele gratiilor şi Share Shakespeare, proiecte care au depăşit 300 000 de vizualizări. Seria evenimentelor virtuale de pe Scena 5 va continua până la deschiderea sălilor de spectacol.

Lasa un comentariu