Teancuri de bani descoperite în casa unui cunoscut vânzător de „iarbă“ din Iaşi

Unul dintre cei mai mari traficanţi de etnobotanice din Iaşi a fost prins de către poliţiştii de la antidrog. Andrei Aniculăesei, de 29 de ani, avea dealeri care distribuiau etnobotanice în toată Moldova.

La el acasă, în Lunca Cetăţuii, poliţiştii au găsit parcat un BMW seria 5, iar în casă, ascunşi, 36.000 de euro şi 84.500 lei. Banii fuseseră puşi deoparte, pentru zile negre, notează ziaruldeiasi.ro.

Acesta cât şi unul dintre colaboratorii săi, Iustin Zamfirache, de 25 de ani, vindeau o ţigară cu etnobotanice cu suma de 15 lei.

„La data de 1 iulie, poliţiştii Brigăzii de combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Vaslui, au surprins în flagrant delict doi tineri bănuiţi de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni fără drept cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. În urma acţiunii, poliţiştii au ridicat 56 de grame de cannabis, 210 grame substanţă activă care ar fi putut fi folosită pentru prepararea a aproximativ trei kilograme de etnobotanice cu efect psihoactiv, 84.500 lei, 36.000 euro, precum şi dispozitive electronice. Şase persoane au fost conduse la audieri, iar faţă de două dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Zamfirache şi Aniculăesei au fost cei băgaţi după gratii, ceilalţi fiind puşi sub supraveghere.

Lasa un comentariu