Taxe noi pe linie de stare civilă la Iași

Primăria Iași, prin Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP), a stabilit noile taxe pe linie de stare civilă din decursul acestui an.

Astfel, pentru procesarea dosarului (eliberare duplicat / Anexa 24 / Anexa 9 / alte dovezi / etc.) se va achita o taxă de 13 lei.

În ceea ce privește oficierea căsătoriei în ziua de sâmbătă, se va achita o taxă de 103 lei. Pentru oficierea căsătoriei în ziua de duminică, se va achita o taxă de 270 lei.

De asemenea, pentru un divorț pe cale administrativă se va achita o taxă de 530 lei.

Pentru o taxă privind oficierea căsătoriei în afara sediului Serviciului de Stare Civilă pentru persoanele cu vârsta până la 30 de ani și care sunt la prima căsătorie se va achita tot o taxă de 530 lei.

În ceea ce privește taxa de oficiere a căsătoriei în afara sediului serviciului de stare civilă, se va achita o taxă de 1.060 lei. În plus, în ceea ce privește taxele pe linie de evidență a persoanelor, pentru un act de identitate se va achita o taxă de 7 lei.

Pentru un act de identitate provizoriu se va achita o taxă de un leu. Pentru furnizarea de date se va achita tot o taxă de un leu.

leave a reply