Tânăr de 20 de ani a murit sub privirile colegilor săi de școală chiar la o zi după ce a ieșit din izolare

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, elev la Școala Specială Profesională “Ion Pillat” din municipiul Dorohoi, a murit la doar o zi după ce a ieșit din izolarea cauzată de Covid19. Băiatul, originar din Havârna, a revenit la cursuri după ce a stat în perioada de izolare, impusă de infecția cu SARS-CoV-2, deşi acuza o stare generală de rău.

În seara zilei de marți, acesta a leșinat, rămânând inconștient, sub privirile colegilor. Aceștia au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanța Dorohoi. Cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, care au continuat preț de 50 de minute.

Ulterior tânărul a fost dus la Centrul de Primiri Urgențe din Dorohoi, unde au fost continuate procedurile. “Din păcate, colegii de la Urgențe au încercat tot posibilul, însă nu au putut reporni cordul tânărului, fiind constatat decesul. Pacientul era cunoscut cu afecțiuni cardiace”, a spus medicul primar Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, elevul, care era în clasa a XII-a, este din localitatea Havârna și era cazat la internatul școlii profesionale.

Potrivit medicilor de la Dorohoi, tânărul a fost testat Covid în timpul resuscitării, rezultatul fiind pozitiv. Din acest motiv, potrivit protocolului medical, decesul tânărului va fi considerat unul Covid.

În prezent, potrivit legii, la ieşirea din perioada de izolare nu se impune prezentarea unui test Covid negativ. Asta deoarece se consideră că după aceasta perioadă pacientul nu mai este contagios, şi astfel nu reprezintă un pericol pentru cei din jur, transmite Monitorul de Botoșani.

Citește și Un tânăr de 19 ani a murit după ce a intrat frontal cu farurile stinse într-un TIR

Lasa un comentariu