Tânăr băut şi fără permis, în stare gravă, după ce a intrat cu maşina într-un copac la Dobrovăţ

Un  accident grav a avut loc joi, în ajunul Crăciunului, pe raza comunei Dobrovăţ. Un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac. El a fost transportat la UPU Spiridon.

„Un accident rutier de la Dobrovăț la care s-a deplasat un echipaj SMURD. Un șofer de 29 ani, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în zona de copaci, oprindu-se cu mașina într-un arbore. Ieșise singur din mașină, fiind găsit de noi în decubit dorsal, lângă mașină, declarând pierderea stării de conștiență. Prezenta contuzie de buză inferioară și coloană vertebrală cervico-dorso-lombară. A fost dus la UPU Sf. Spiridon. Poliția a fost prezentă la caz. Bărbatul a fost evaluat în urgență împreună cu chirurgia, maxilo și ortopedie  fără leziuni și trimis la neurochirurgie pentru consult. Bărbatul avea etilism acut“, a spus Diana Cimpoeșu de la SMURD.

Potrivit anchetatorilor, tanarul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din verificările efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Lasa un comentariu