Studentă la Medicină, condamnată după ce a ucis un bărbat pe trecere

O tânără de 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină din oraş, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Florina L. a contestat decizia şi ieri dosarul a fost înregistrat, pentru judecarea apelului, la Curtea de Apel Iaşi.

Tânăra a comis fapta pe când avea 19 ani. Se întâmpla pe 19 septembrie 2018, atunci când, alături de mama sa, tânăra circula cu o maşină pe sensul de mers Târgu Frumos spre Iaşi, notează ziaruldeiasi.ro.

În localitatea Leţcani, în dreptul unei treceri de pietoni, tânără a observat o maşină oprită pe banda de la margine. Nu a oprit însă şi, când a ajuns în dreptul marcajului, în faţă i-a apărut un bărbat de 74 de ani.

Tânără a frânat şi a vrut să ocolească victima însă nu a mai reuşit. A lovit-o brutal, din cauza rănilor suferite victima murind. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de Poliţie, care a testat-o pe Florina L. şi aceasta nu consumase alcool, potrivit datelor de la dosar.

„Deşi se afla în apropierea unei treceri de pietoni şi circula cu viteza legală admisă, inculpata nu a luat toate măsurile care se impuneau pentru evitarea oricărui pericol care s-ar putea declanşa“, au stabilit judecătorii primei instanţe, care au mai arătat că tânără circula cu o viteză de 40-50 de kilometri la oră.

Lasa un comentariu