Sticle cu alcool din Duty Free ascunse în bagajele unui cetățean român

Sticle cu alcool din Duty Free ascunse în bagajele unui cetățean român!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier împreună cu lucrători vamali au descoperit 30 de sticle cu alcool, de provenieță Duty Free, ascunse în bagajele personale ale unui cetățean român.

În data de 12 mai a.c., în jurul orei 12.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, în calitate de pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un cetățean român în vârstă de 70 de ani.

Sticle cu alcool din Duty Free ascunse în bagajele unui cetățean român

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, în bagajele bărbatului, mai multe sticle de băuturi spirtoase de proveniență Duty Free, fără documente de provenienţă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totala de 594 de lei, persoana fiind sancționată de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

VIDEO! Autoturism de mii de euro furat din Italia, oprit din drumul către Republica Moldova

Autoturism furat din Italia, oprit din drumul către Republica Moldova! Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Lexus, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia. În ziua de 10 mai a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Lexus RX450H, fabricat în anul 2017.

Lasa un comentariu