Stelian – Traian Dumistrăcel, publicist și filolog de renume, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași

După votul consilierilor locali întruniți în ședință online joi, 30 iulie, profesorul universitar doctor Stelian – Traian Dumistrăcel, publicist și filolog de renume, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași.

Stelian – Traian Dumistrăcel a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1958, obținând în 1974 titlul de doctor în Filologie al aceleiași universități.

De-a lungul carierei sale, Stelian – Traian Dumistrăcel a fost cercetător științific la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” din Iași al Academiei Române, profesor titular la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și a susținut cursuri masterale la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău.

Din 2001, Stelian – Traian Dumistrăcel a fost profesor titular la Departamentul de Jurnalistică și Științele Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

A fost profesor invitat la Friedrich Schiller Universitat Jena, susținând conferințe la Jena și Heidelberg, dar și participând la stagii de documentare la Berlin, Tubingen, Bonn, Mannheim, Paris, Lyon sau Toulouse.

Profesorul Stelian – Traian Dumistrăcel este autorul a 10 volume, coautor la 12 volume și are peste 250 de studii și articole din domeniul lingvisticii tipărite în reviste de specialitate din țară și străinătate.

De asemenea, activitatea sa prodigioasă a fost recompensată cu titlurile de Doctor Honoris Causa a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și al Universității „Alecu Russo” din Bălți, precum și cu Diploma de Onoare a Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din București al Academiei Române.

Lasa un comentariu